Semineul este foarte important pentru fiecare casa, pentru bucuria si siguranta pe care le poate oferi. Va prezentam in continuare un scurt ghid pentru alegerea semineului, pornind de la combustibilul folosit.

Seminee pe lemne

Acestea sunt fie seminee cu focar (din otel sau fonta) prevazute cu usa cu geam, sau seminee cu foc deschis.

Semineele pe lemne sunt apreciate atat pentru caldura si frumusetea focului, cat si pentru independenta pe care o ofera din punct de vedere energetic. Lemnul este un combustibil usor de procurat, un semineu pe lemne putand fi o solutie fie permanenta, fie de conjunctura pentru incalzirea casei. Cunoastem multe cazuri in care semineul, in situatii de avarii la reteaua electrica sau de gaze, si-a facut datoria si si-a confirmat utilitatea.

Seminee pe gaze

Semineele pe gaze sunt o solutie mult mai comoda. Dotate cu telecomanda, puteti sa reglati flacara semineului cu usurinta, stabili ora de pornire si oprire sau temperatura ambientala. Vin cu senzori de gaze arse si nearse pentru o siguranta sporita. Daca se pozitioneaza pe un perete exterior nu necesita un cos de fum traditional, doar o ventuza ca la unele centrale termice.

Seminee electrice

Semineele electrice au castigat teren in ultimul timp deoarece sunt niste seminee spectaculoase, in care flacara este asemanatoare cu cea produsa de semineele pe lemne. Flacara poate sa fie ornamentala sau semineul poate da caldura in functie de necesitati. Se instaleaza usor si nu necesita cos de fum. Acestea se pot instala in orice camera cu o priza de curent electric.

Seminee cu bioetanol

Semineele cu bioethanol au aparut ca o necesitate de a avea un semineu cu o flacara adevarata, dar care nu necesita deranjuri de niciun fel. Flacara se obtine prin arderea bioetanolului, substanta obtinuta prin distilarea dupa fermentarea zaharului si amidonului din anumite plante. Nu necesita cos de fum si se pot instala oriunde.


 

Nu te poti decide?

Daca ai nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie, suna-ne la 0722 640 295 in programul nostru, L-V: 8:00-18:00, S: 9:00-14:00, sau trimite-ne un e-mail la office@semineeas.ro. Toti clientii nostri beneficiaza de consultanta gratuita!

SUS